Ole Palsby Design

about_1

Ole Palsby Design drives af næste generation efter Ole Palsby og viderefører arbejdet med industrielt design, der bygger på de skitser, tegninger, tanker og holdninger, som Ole Palsby efterlod sig. Omdrejningspunktet er måltidets værktøjer. Formgivningen tager altid udgangspunkt i ønsket om at skabe levedygtigt tidløst design, med et minimalistisk udtryk. Og målet er, at produkterne skal være funktionelle og smukke værktøjer med rene, ærlige linjer.

Ole Palsby Design arbejder i to spor:
Designudvikler og producent af unikke og ikoniske Ole Palsby produkter, hvor vi kontrollerer hele processen fra udvikling til levering, er helt tæt på produktionen og ’kender’ håndværkeren, som det gælder for ICHI serien.

Designudvikler for eksterne partnere, hvor vi i samarbejde med producenter skaber produkter ud fra Ole Palsbys tegninger og skitser. Her er tale om masseproduceret demokratisk design – gennemtænkt design af høj kvalitet, der er for alle. Det gælder f.eks. for køkkenserien enkel, som Ole Palsby i 2009 designede for COOP, og som vi stadig udvikler nye produkter til. Udover Coop arbejder Ole Palsby Design sammen med Alfi og WMF.

ICHI

about_ichi

ICHI er en videreudvikling af det bestik, som Ole Palsby designede med inspiration fra Japan, og som i 1990 blev præmieret med både Formlandprisen og Japanese Design Prize.

Ole Palsby færdiggjorde formgivningen og fremstillede de første prototyper sammen med den japanske håndværksmester Kazonosuke Ohizumi kort før sin død i 2010, og ICHI blev dermed finale på hans lange designkarriere.

ICHI betyder ”et” eller ”altings begyndelse” på japansk, og Ole Palsbys finale bliver nu starten på en ny epoke for hans tidløse design med lancering af de første færdige ICHI produkter. 2 komplette bestikserier med 15 dele i 2 udgaver: ICHI MATTE i klassisk mat-poleret stål, og ICHI TITANIUM med en sort titanium-overflade, der forener suveræn styrke med en fornemmelse af silke.

ICHI bestikkets dele er hver især udformet til at kunne bruges til flere formål. Dessertkniven er fleksibel og fungerer derfor også som smørekniv. Middagskniven er så skarp, at den også kan bruges som steakkniv. Kniv, gaffel og ske i dessertstørrelser kan bruges som børnebestik.

ICHI bestikket er smedet af den højeste kvalitet 18/10 rustfrit stål,